Kunsttunnel Ruurlo - Willemien Mekking

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kunsttunnel Ruurlo

Activiteiten
Binnen de werkgroep cursussen van de KunstKringRuurlo ontstond het idee om de voetganger- en fietstunnel aan de Noord-Oost rand van Ruurlo te voorzien van kunstuitingen.
Toen er in januari 2014 middels publiciteit in de lokale en regionale media aan de inwoners van Ruurlo gevraagd zich te melden als zij belangstelling hadden om hieraan mee te werken, heb ik me daar voor opgegeven.
Na een kennismakingsbijeenkomst op 17 februari 2014 kreeg ik zitting in de projectgroep KUNSTTUNNEL RUURLO. Mijn taak was om en ontwerpteam te vormen en een artistiek ontwerp te maken.
Het doel van de projectgroep is om samen met kunstenaars, jeugd en andere belangstellenden uit Ruurlo de wanden van de tunnel te voorzien van kunstuitingen middels beschilderingen.
Het thema is: “Een reis door Ruurlo”.
De aan te brengen kunstuitingen betreffen beeldbepalende elementen uit Ruurlo, het natuurlijk- en agrarisch landschap, toeristische attracties en het verenigingsleven.
Samen met Renee van Elburg heb ik het ontwerp gemaakt voor de kunsttunnel. 
De kinderen van groep 8 van de 4 basisscholen zullen een aanvullende ontwerpen maken.
Die worden tussen de door Renee en mij gemaakte ontwerpen geplaatst.
Vanaf augustus 2015 wordt begonnen met de werkzaamheden in de fietstunnel en naar verwachting is het project eind oktober 2015 klaar.

Voor meer info over de kunsttunnel ga naar www.kunsttunnelruurlo.nl


Hieronder de ontwerpen die Renee en ik samen gemaakt hebben.

Publicaties in Contact en Berkelland Nieuws.De projectgroep

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu