Slag um Grolle - Willemien Mekking

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Slag um Grolle

Activiteiten

Megaschilderproject De slag om Grolle


Op vrijdag 22 oktober 2010 van 12.00 tot 16.00 uur heb ik mee gedaan samen met 79 andere amateurschilders uit Groenlo en omgeving aan het Megaschilderproject De slag om Grolle.
Dit werd door Willem te Molder georganiseerd in de Calixtuskerk in Groenlo.

We kregen ieder van mdf een paneel van 50 x 60 cm om te beschilderen en dat was dus 1/80e deel van het geheel. Vervolgens kreeg je een gesloten envelope waar een stukje van het schilderij in zat. Je wist van tevoren niet welk deel van het schilderij je ging schilderen.
Je zat met z'n vieren aan een tafel. Het deel dat je ging schilderen moest natuurlijk weer aansluiten met het deel van je buurman of buurvrouw aan alle kanten naast, boven en onder je.
Het was erg gezellig om samen aan zo'n groot schilderij te werken. We waren allemaal ruim op tijd klaar met schilderen. Vervolgens werd het schilderij als een puzzel in elkaar gezet. Voor de hoog gelegen panelen kwam er een steiger aan te pas. Het was natuurlijk helemaal geweldig toen het laatste stukje op de plaats lag en het schilderij klaar was. En we het eindresultaat konden bewonderen.

Voor meer informatie over de slag om Grolle klik hier.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu